2008-10-31

Fredag 31 oktober 2008

Jaha, då var det fredag igen....tiden tickar på och veckorna rullarförbi. Idag har vi höstfest på jobbet. Skoj?? Vi får se!
Jag har även ett möte med .... om .... så jag hoppas det går bra! Har lite saker senaste veckan med ....
Ikväll är det utgång för jobbet, kan tyvärr inte följa med!
Även salsa kurs på fsk 16.30
-ABSOLUT INGET FÖR MIG! Jag dansa? -Nej tack!
_____________________________________________________
Super chill monkey does Hollywood

2008-10-30

Mörkt rusk

Jaha då har jag tackat av ännu en kollega! Trist, men "that's life" jag börjar dessvärre bli van med att byta kollega....tyvärr! Denna tjej kommer jag att sakna enormt hon har satt sitt spår! -Dessutom är hon grymt skön! Barnen älskar henne och det förstår jag! -Denna vecka har varit sååå skön INGA måsten...vi har haft snöbolls krig (tidningspapper) vi har gjort en koja av bord, stolar madrasser, som även blev ett skepp. Vi har vänt på bord och åkt båt. Vi har som sagt haft en underbar vecka och imorgon avslutas den med höst fest!!

Torsdag 30 Oktober 2008

Då var det dags igen att köpa månads kort till sl. Detta är en utgift som jag hatar att jag älskar eller älskar att jag hatar! Den ger så mkt, men kostar som den gör och jag vet att vi i sthlm ofta klagar på att kortet är dyrt, men om man jämnför med övriga landet så betalar vi inte alls mkt för det vi får. Vi kan åka: Buss, Lokalbanor (ex. Roslagsbana och Nockebybanan), Pendeltåg, Tvärbana, T-bana, Spårvagn....vi kan som sagt åka mycket för det lilla! Rätt skönt! Jag skulle i och för sig kunna betala ännu mer om det inte var förseningar var eviga dag!

Igår var det Badminton på schemat! Jag har idag inte så ont som jag trodde, är däremot väldigt seg i min högra arm! Det var så skönt att spela och jag hoppas att även Micke vill fortsätta att spela.

Idag så slutar min kollega, J-san, hon skall plugga ekonomi! Lite putt, men det går över! Jag vet vart hon finns om saknaden blir förstor! (Hon sitter fast snurrad vid ena elementet på avdelningen, jag och barnen har en plan. Vi skall binda fast henne så att hon ALDRIG lämnar oss).

En bild kanske skulle göra susen här:


...oj det blev visst en filmsnutt! -Den passar i och för sig in här....Arbetsmyran.

Jag filmde den när vi satt och vänta på att bussen skulle fortsätta rulla mot Sahara öknen.

2008-10-29

Onsdag

Äntligen är det onsdag och dags att få spela lite Badminton! Det var ett bra tag sen sist, så jag lär ha lagom ont i kroppen imorgon!

Igår köpte jag nya löparkläder, välbehövligt om jag skall springa hem efter träningen! Det blev jacka och byxa! Det är ibland bra att ha ett SATS kort då man får 10% i vissa sportbutiker!

Grattis Mormor på dina namnsdagar (den 25:e okt.) och idag!
(Miss U)

Bilden är lånad, så den är länkad.

2008-10-28

Regn & Rusk

....jag drömmer mig bort!

Får se om jag hittar tillbaka.............

Tisdag -igen!

Igår efter jobbet åkte vi till mina föräldrar igen! Vi åkte dit för att hämta en liten nätt möbel som jag hade stående där! Då vi bytt levrantör för hemtfn och bredband så flyttades allt till hallen och har stått där på golvet och sammlat damm. Så nu står sakerna på denna lilla...hmm (försöker komma på ett annat ord än byrå, men då här dags på dygnet så jobbar inte hjärna lika snabbt!)...skänk (fr. typ 50-talet)? Nåja, saksamma den passar in där iaf eftersom att den inte är så djup.

Idag har jag portofolio på jobbet så jag har laddat mitt USB-minne med massor av bilder. Här hemma tog det ca. 6-7 min att få in dessa på minnet, på jobbet kommer det säker att ta ca en timme att få in dessa i burken (datorerna på jobbet är så slöa). Efter jobbet skall jag iväg och köpa mig lite nya löparkläder (jacka och byxa). Då jag springer hem ifrån gymet så är det smidigare att åka i en löparjacka till jobbet.

Undra om jag skall ta tåget till jobbet idag.........

2008-10-27

Dunk dunk dunk

.....usch vilken huvudvärk jag har!

Måndag

Jaha, då var helgen över och måndagen är här igen! Kuuul! -Eller INTE!

Det är bara jag och "kaffemonstret" som är vakna!

Vad händer denna måndag?


  • Idag börjar förskolans två "PAY" elever. (En skall vara hos mig.)

  • Min nya kollega är på semester.

  • Min gamla kollega kommer istället.

  • Dokumentation hela veckan lååång.

  • Ingen träning efter jobbet idag, skall åka och hämta en "möbel" hos mina föräldrar.

  • LÖNEN på kontot? -naj inte kl. 05.33!

-------------------------------------------------------------------------------

Dessutom så smakar gröten blääää idag! Vet inte alls vad som blev fel! Konsistensen är typ tapetklister, mmm mums! Tur att kaffe finns, som neutraliserar smaken!

Sju minuter senare: Gröten är upp äten! Men den smakade inte bra idag! Jag hade ingen lust att göra om den. Bättre att äta upp än att inte äta alls! (Gäller vissa saker).




Ett blåbär underifrån.



2008-10-26

Huset

Jaha, då har vi varit på visning.
Helt fantastiskt hus.
Tänk om.....

Håller tummarna på att Micke får vårdavtalet, då är det klart!

Hålet



Vem bor här?

Bakom slottet

Igår åkte vi till skogen. Så skönt att bara gå i en skog utan några mål. Skönt att åka "hem" och gå i sin egen skog, för det var det vi gjorde vi åkte till Skokloster och gick i en skog där. För att sedan åka hem till pappa och mamma och fika.

Pappa ville även ha hjälp med datorn så det passade perfekt Dessutom så är det helg mamma är pigg. Då hon inte fått några cellgifter denna vecka! Hon får cellgifter var 14 dag, så på torsdag är det dags igen.

Idag skall de på visning i Alunda, Östhammar. De skall titta på en lägenhet. Vi, jag och Micke, skall också på visning fast här i Täby och ett hus.




2008-10-24

49 timmars ledighet


YES äntligen är helgen här, då man är ledig 49 timmar istället för 48 timmar!!! På söndag är det dags att dra tillbaka klockan 1 timme!! *yippi* Denna helg kommer helt rätt, för jag är helt slut och behöver sova!! 1 timme kan göra mkt!!


Idag var det min praktikants sista dag -aptråkigt- hon är en toppen tjej som barnen ÄLSKAR! Vi, på K.G kommer att sakna denna tjej!! -Hon vet att hon alltid är VÄLKOMMEN tillbaka!


Nu skall vi äta lite mat Räksmörgås med ett glas vitt vin till! *mums*


Fredag

Jaha då var det ÄNTLIGEN(?) fredag! Vet inte om det är så äntligen är sjukt trött. Kanske inte så konstigt då jag de senaste dagarna haft svårt att sova. I natt var det riktigt tufft, har ett "spöke" som tynger mig just nu!
Någon som kan skrämma bort detta spöke?
Inte är det bättre att man blir osams med den man älskar innan man skall sova! Är jag trött så låt mig vara!
Idag har vi frilufsdag på jobbet....vet inte hur jag skall hinna med allt idag?! Kommer att åka in tidigare....måste gå NU!!!!

2008-10-23

Torsdag

Då är det torsdag igen och natten har sugit musten ur mig! Är fortfarande lika trött som igår när jag gick och lade mig!
Ikväll har vi möte fr. 18-21 hoppas att det är givande och intressant! Skall även på utflykt idag! Om det är dåligt väder så åker vi till Kulturhuset, rum för barn! Vi uppehåll så tar vi Mulle Meck parken!
-Den var en hitt med förra gruppen!

Nåja, nu skall jag fortsätta att äta frukost, börjar sent idag! *nice*

2008-10-22

Klara besked -TACK!

Jag önskar att jag får raka och klara besked! Annting är jag eller så är jag inte!

Imorgon skall Micke till läkarna och lämna ett prov. Jag hoppas att det är ett bra prov!!!

JAG VILL!

Idag kom en gammal kollega förbi -Underbart att se dig Kattis har saknat dig!

Känner att allt just nu är snurrigt på jobbet!
För mig och för barnen!

Lite dimmigt och snurrigt!


Onsdag -Kaffemonstret


Go´morgon!


Väckte kaffemonstret (bryggaren/automaten) vid 05.32. Gjorde mig en kaffe runt 05.42 (kissa och fixa mig innan). När kaffet var klart lös avkalknings knappen, den visade även att "slasken" var full och att vattenbehåller behövdes fyllas på! *suck* -Jag lämnar avkalkningen till Micke! Jag diskade ur resten! Dock ej vattenbehållaren!! Jag fick iaf en kaffe!!


Idag kommer Kattis, en gammal kollega och hälsar på! Saknar henne så! Vi har haft många pratstunder i skogen. Vi haft ett super samarbete! -Vilket jag haft med de flesta jag jobbat ihop med! Finns många jag saknar och vissa jag glömt eller försöker glömma!


Idag skall även min APU-elev hålla samlingen, en lek och skapande verksamheten. Allt kommer gå super då HON är en toppen tjej som barnen älskar!


Har insett att denna vecka inte räcker till för verksamheten! Försöker att klämma in en morgon till biblioteket...men det finns ingen morgon att ta!


Nåja, nu tickar klockan på! Åker till jobbet och sätter mig framför en burk där! Kram på er!!

Foto: L!nda "Gotland"

2008-10-21

Drömmar

När jag kom upp för backen efter att jag varit nere och sprungit i skogen så förberedd sig en mäklare i huset brevid för visning!


Då insåg jag helt plötsligt att jag VILL flytta till något större!


Helst vill jag ju ha ett arkitekt ritat hus med en stor tomt, som är ritad efter våra önskningar!

Tisdag

Då var det tisdag igen, snart fredag och ytterligare en vecka av 2008 har gjort sitt!

Remissen har kommit! På torsdag skall Micke iväg och kolla upp dessa små...är de fortfarande friska??

Igår fick jag frågan av en nära kollega, kan du gå till skogen imorgon också? Vad säger man när man precis kommit tillbaka från en toppen dag i skogen??
Självklart kan jag gå dit!

När jag sitter på bussen slår det mig...just det 1-2 år = blöjbyten! Inget emot att byta en bajs, men inte i skogen tack!

Träningsvärken gör sig påmind! Så matt i armarna efter går dagen! *NICE*

Nu är kl. 06.06 dags att dricka upp kaffet och göra sig i ordning!

2008-10-20

Skönt

Åh, träningsvärken kommer krypandes....skönt, när man har ont på rätt sätt, när man vet att man gjort något bra så är det skönt! -hm, blev en konstig mening, men ni förstår nog vad jag menar!

Har varit på gymmet och har även sprungit hem! Så skönt att springa! Blir förhoppnings vis en liten runda även imorgon, men inget gym!

Nu blir det slapp i soffan, Micke är och pratar med sverige chefen på KVIK! De vill att han skall börja jobba på samma ställe igen, med nya ägare! Hoppas han får igenom sina villkor!

Kram på er!!

Den gjorde min dag


Min morgon började inge bra alls....bussen var sen 5min! Är den minsta minut sen så blir jag sen till jobbet! Bara att ringa och meddela att jag kommer lite sent! *suck*

Kliver in på jobbet 07.30 inte en sekund sen! *yes*

Går och byter om och intar köket, fixar mellanmål till alla grupper. När jag håller på och bökar med väskan så får jag en Kram bakifrån. Denna Kram hade en speciell känsla....denna känsla har jag haft med mig hela dagen!
Tack Lollo, du gjorde min dag med denna speciella Kram!

Har varit i skogen hela dagen, vi har haft det helt underbart! Barnen har varit underbara!! När vi gick tillbaka hade jag två barn bakom mig en pojke (p) och en flicka (f), som gick och små prata:
(P) Men vart bor du?
(F) Hm, långt där borta!
(P) Okej....vart?
(F) Jag bor ju på ...gatan.
(P) Jag bor på ...vägen 18.
(F) Jaha, kan man åka buss dit?
(P) Nej, bara vagn och bil!
(F) Okej då!
(P) Fast man kan nog åka buss, men inte flygplan.


Så härligt att höra när barnen pratar och diskuterar med varandra!


Ett vattendrag som barnen tycker om att bada sina stövlar i.

Måndag morgon

Jaha, då var det måndag morgon igen!

Väskan är packat, skall ÄNTLIGEN få besöka gymmet igen, men vi får se om jag kan springa hem sen. *Hoppas* Om jag känner mig själv så kommer jag att springa hem oavsett!!!
Skall bli så skönt att få komma igång igen! Nästa vecka när lönen kommer så skall vi försöka klämma in ett badmintonpass i veckan! -Saknar verkligen badmintonen!
Då det är måndag går vi till skogen, är där hela dagen! Skall bli så skönt att få vara ute HELA dagen! Hoppas bara att min nya kollega går med på att "bryta upp" efter lunchen och gå till ett annat ställe?!
Nu skall jag dricka upp kaffet, sätta på mig ett par strumpor, kissa, borsta tänderna, sätta på mig en tjock tröja (kan inte ha jacka idag om jag skall träna efter jobbet) och sist men inte minst pussa på Micke sen är det dags att gå till bussen!
Ha en bra dag kära vänner!!

2008-10-19

Tankar som snurrar...det blir snurrigt ibland


Sitter här och tänker medans Micke är på "kurs".....
Finns några tankar som snurrar i huvudet så här års...julen närmar sig och jag har samma känsla som alltid VILL INTE! Jag vill bara packa väskan och åka bort...ville inte fira jul! Försöker att få Micke att förstå detta, men vet inte om han gör det. Han säger alltd: -Jag vet! *blir så grr*
Någon som vill flyga iväg över jul och skippa detta med klappar?
Elva dagar för jul, Lucia, firar vi 5år och där finns det MÅNGA tankar som snurrar!

Flisan

...oj vad jag saknar att inte ha henne nära!

Visst hon har det bättre hos pappa & mamma, men hon är ju min lilla gris!


Pappa hotar med att hon inte får flytta med dem när de flyttar...


...det är så´n här dagar man saknar att ha henne nära. Sitta i soffan och mysa med kissen.

Sjuklingar

Ringde pappa i torsdags (16 okt), mamma fick cellgifter och ett bra besked.
Det "onda monstret" försvinner snabbt! Hon kanske inte behöver få så mycket cellgifter och kommer att bli "frisk". Jätte skönt att höra.

Okej att vissa andra värden låg dåligt, men inget som inte går att fixa. Bara att hoppas på att "Det" inte kommer tillbaka.

Även Micke fick ett bra besked i veckan, ingen nötallergi, men kanske ev. allergi emot någon typ av ört...bara att vänta på NÄSTA besked.

Vi väntar även på en remiss! För att se om krigarna tagit någon skada av medicinen!