2010-09-28

Hoppet sitter på ett hårstrå

Sitter med benen i kors (då det är svårt att korsa fingrarna när man sitter vid datorn) och skickar en ledighets ansökan inför jul! Utlandssemester över jul och nyår! Något vi behöver, både jag och Micke, efter detta hemska år!
Har nog inte varit så hemskt för Micke, men för mig och det är därför hoppet nu sitter på hårstrået och hoppas att det går vägen. Att den blir godkänd, för annars så vet jag inte vad vi gör! -Lite svajigt att få ledigt då man varit sjukskriven i nästan ett halv år, men jag behöver verkligen komma bort och utomlands för att byta fokus! Så nu är det bara att leva på hoppet! (Hoppet är väl det sista som överger en, eller?).

2010-09-24

Sätter ner foten

Nej nu får det för faan vara nog!
Trött på att inte få vara den jag vill vara; den där glada, smärta fira kvinna som älskar att springa och träna!
Fy faan vad jag saknar mitt jobb!!! Mina kollegor....ja ALLT! Till och med lunchen och mellanmålet!

2010-09-22

Skokloster....finns där i hjärtat

En regnig höst dag åkte vi till Skokloster och plockade äpplen i slottsparken!
-
Jag vet inte vad det är men mitt inre lugn infinner sig så fort jag kommer dit (hem)!
För oavsett om mina föräldrar sålt huset och lämnat halv ön så kommer Skokloster alltid förbli hemma för mig! Jag kommer alltid att bära med mig en del av Skokloster i mitt hjärta och i min själ! Skokloster är inte idag som det var när jag växte upp, en lite trygg och lugn håla! Där alla nästan kände alla.

Ni som aldrig varit där åk dit en solig vårdag och njut av att gå längs vattnet, ta er in i skogen och njut av skogen.....går man in i skogen intill vattnet så får man upplev lite urskog! Nästan trollaktigt!
- Att jag inte tänkte på det när vi var där....vi skulle ha gått dit.....nästa gång!

2010-09-21

Rullande hjul

Jag har sagt det förr och säger det igen....jag är så jävla less på att inte kunna jobba! Trött på att få käppar i hjulen, när ena äntligen börjat rulla så blir det knas med det andra! -INTE OK!
Jag saknar mina barn, mina kollegor och framför allt att ta mig till jobbet varje dag! Jag har för länge sedan tröttnat på att vara hemma, men jag vet att jag inte klarar av att jobba och det suger!
Hoppas att inget mer händer så att alla mina hjul får rulla problemfritt!

JAG LÄNGTAR EFTER MINA mini ÖSTERMALM:ARE!

envishet

Fröken Envis, det är jag det! Igår var jag på rehab och hon vill som jag vill eller jag vill som hon vill....äh, vi har samma mål! Komma igång med träningen igen!! Men allt (nästan) gick åt helvete! Nästan inga styrkemaskiner som funkar just nu pga av ryggen! Blir så less!!

Just nu är dagarna otroligt låååånga och jobbiga att ta sig igenom, men tack och lov har nätterna börjat bli mer och mer smärt fria! (Smärtan kommer runt fyra fem, då känner jag verkligen hur den kommer krypandes i benet, äckligt och läskigt).

Imorgon är det dags att besöka fru doktorn. -Hoppas på att få en MR för ryggen!

Något som är positivt är iaf knät! Knät börjar ÄNTLIGEN bli normalt igen. "Bara" sträckningen kvar! -Har så sjukt svårt att få benet rakt när jag står! -Jag KAN cykla igen (på en "normal" cykel) och det är helt underbart! Nu kan jag både använda crosstrainer:n & cykel....så snart borde min kondis bli som förr igen (och vikten)!! huh, att inte kunna träna fullt ut har verkligen visat sig på kroppen! -Visst jag har slarvat med maten och de där goda! Men nu är det slut med det och dags för att komma i dem där byxorna igen! :)

2010-09-17

Ack så fel

Jag har nu burit på något envist jävla virus i snart två veckor. Detta gör mig galen, kan inte träna på det sätt jag vill, nu när jag ÄNTLIGEN kan använda tre apparater som ger mig en mer fysisk träning (nästan som att springa). I onsdags såg jag en ljusning, men ack så fel det blev. Igår fick jag värre hosta och idag har jag nyst och hostat i stort sätt hela dagen! -Näsan rinner som en kran och ja....ryggen suger just nu känns allt hopplöst!

Va f**n ge mig en rejäl förkylning nu med hög feber så att jag får detta ur min kropp!!!!

2010-09-14

Framsteg & Baksteg

Äntligen händer det något på rehab:en, några små framsteg har det blivit och jag njuter av varje centimeter som ökar! Dessvärre så har jag träffat ett elakt virus som har svårt att släppa taget om mig! Min träning på gymmet ligger i dvala, men hemma övningarna görs (dock inte så ofta som önskas, men men).

Blir irriterad på jobbet som inte gör sjukanmälningen till försäkrin
gskassan, om den inte görs i tid så kan jag bli utan ersättning! Vilket suger! -Har på pekat detta för min chef så nu får jag vänta och se om något händer!

Har troligen fått en diskbuktning som gör så att jag har sjukt ont i mitt höger ben, rumpa och rygg! Så extremt trött på Mr Pain! När skall jag få bli smärt fri! (Fattar inte hur min underbara syster
orkar, om hon nu gör det).

2010-09-08

huvudet säger dunk dunk

urk, fy och blä! Så känner jag mig just nu! Huvudet dunkar, halsen kliar och jag behöver ta mig till gymmet!

Igår var det rehab igen och nu är det inga hårda ord utan bara hårda visor!
Gör ALLT!
Allt?
Ja, ALLT! Allt på alla papper, alla maskiner som jag visat dig och gör allt på papperna minst tre gånger/ dag och besök gymmet minst tre gånger innan vi ses igen!
-Här är det bara att lyda order!

Inget samtal till ortopeden, har med flit väntat med att ringa dit! Igår kom vi överens om att vänta med ortoped samtal!

Jag har åkt på något hemskt elakt litet virus (att så små saker kan orsaka så mycket). Säger tack till min hostmedicin jag fick förra året. -Den innehåller etylmorfinhydroklorid och den är fantastisk! Sover som en stock i sex timmar (effekten släpper runt tre tiden, sen så snurrar jag i en timme och sedan kommer troligen bieffekt och jag sover som en stock några timmar till, bäst av allt jag har inte ont i ryggen när jag vaknar).

Nää, nu skall jag pallra mig bort mot gymmet för en kort och snäll träning, ingen överansträngning här inte. -Tror inte kroppen gillar det just nu!!

2010-09-05

fem månader

Nu idag har det gått fem månader....sedan vurpan i Alperna. Dessa fem månader har varit psykiskt och fysiskt jobbiga! Och det blir inte bättre! Jag går sämre sedan jag började jobba, jag har fått ont i det andra benet och ryggen. Ska helst inte cykla eller använda för mycket vikter på gymet! (Finns en annan maskin jag får använda, känns nästan som om att jag springer. -En "födelsedags present" från J på Rehab:en!!)
Känns som om att allt gått bakåt sista månaden!

Jag började jobba 100% den 2:a augusti, den 16:e gick jag ner till 50% och nu den 2:a sep gick jag till 100% sjukskrivning igen! -It sucks!
Jag vill bara bli bra i knät, jag vill kunna jobba! När man får höra på rehab:en att man kanske ska börja använda kryckorna igen mår man inte direkt bättre! Dessa vänner vill jag helst slippa röra vid!

Imorgon börjar jag om från början, känns det som iaf! Börja ringa runt till olika ortopter! Suck! Vet ju hur det gick sist! -Kasta kryckorna och börja jobba! (Det gick ju bra!).

Min önska att få åka utomlands under jul/nyår ser inte ut att bli av då jag inte får någon direkt lön! :( Jag vill absolut INTE vara i Sverige över julen i år!!

Lyckan är på topp!

Jag har nu hunnit fylla trettio!! Har nu lämnat tjugotalet efter mig och blickar framåt mot det nya tiotalet, trettio! Jag känner på mig att dessa tio år som är till nästa tiotal kommer bli några av mina bästa år! (Hmpf, jag fattar vad jag menar, men kan jag förmedla det till dig? I don't care!)

På min födelsedag var jag på Rehab och spa (kombo behandling med Micke)! Fick även en ny fin röd badrock och ett snyggt halsband av Micke! ♥

Igår hade jag kalas för familjen, plus några till! -Tack för att ni kom och ännu mer tack för presenterna! -Lyckan är på topp!! :D
Fick vad jag önskade mig (se tidigare inlägg...den som söker den finner) :)