2008-11-30

1:a advent

...inte har jag gjort det som var tänkt denna helg! Har varit lite halv dålig, men tack och lov börjar jag känna mig bättre! Blir jobbet imorgon!



Idag är det första advent och man får äta lussebullar och dricka julmust, har inte börjat med det än. Igår så tjuvstartade vi lite med att dricka glögg! Micke är iväg...hans grabbar spelar match idag...igen. Igår vann dom, jag hoppas att det går lika bra idag! Har iaf gjort lite nytta idag...har tagit fram våran gran.(vi har inte adventsstakar...jag är lite emot dessa, är iof lite emot hela julkonceptet....några bra minnen, några dåliga och några tråkiga.....)

Hoppas ni alla får en bra och trevlig 1:a advent....imorgon går vi in i december. Jag hoppas att VI snart får ett besked.....

Varm natt

Usch vilken hemsk natt! Feber och värk!
Nu är det visserligen bättre!

2008-11-29

Tack

Lördag morgon och jag mår skit....målningen kan vi glömma. Får se om jag har ork nog att ta mig till Täby. Just nu suger livet! Huvudet dunkar, kroppen värker och näsan lever ett eget liv! Jag har inte tid med detta! Har absolut ingen lust att vara sjuk, inte heller tid! Så mkt som skall göras!

2008-11-28

Fredag 28 november

ÄNTLIGEN fredag! Idag är det dags för kontors arbete....skall börja titta på nästa termins schema! Efter jobbet skall jag till Kungenskurva och KVIK som ny öppnar idag! Efter den trippen får vi se vad som händer!

Förra veckan skrev jag att jag skulle berätta en sak idag. En sak som gjort mig väldigt GLAD och framför allt Micke. Han har fått vårdavtalet, dvs att det blir billigare att gå till honom och få en behandling (han är kiropraktor) så istället för att betala 450:- så betalar DU bara 260:- och landstinget betalar resten! Detta börjar gälla efter nyår! Han kommer att hålla till på söder tillsammans med en annan kille! -Rekomenderar er som har ont i kroppen att gå dit!

Är det slut nu

Saknar dig min vän, varför kan vi inte få till en Date? Är det slut mellan oss? I så fall vill jag veta det! Bollen ligger nu hos dig! Jag får inga svar på mina förslag och du ger mig inga tillbaka! Vill inte att du skall försvinna ur mitt liv! Puss & Kram vännen, för det hoppas jag fortfarande att du ÄR!

2008-11-27

Torsdag 27 November

LÖN eller julklappspengar?!
Igår pratade jag med pappa om mamma.
De hade varit och träffat en läkare och mammas värden är nu under 100, hon ligger runt 75 ca bara hälften kvar hon skall under 35 för att anses "frisk". Idag är det dags för en dos cellgift, en till före jul och sen två eller tre efter jul/nyår.
Snart är det Lucia!

2008-11-26

Spritfabrik i Bålsta


Jag är inte förvånad att polisen "sprängt" EN av flera spritfabriker i Bålsta. Där emot var det på tiden att de "hittat" en av dessa "hembrännare" och langare. Kanske dags för polisen att ta en titt i "sommarhusen" i Skokloster/Söderskogen. -Även i dessa hus som det bor folk i året om!
När jag var liten hade var och varannan grannen en hembrännare. När jag gick i högstadiet/gymnasiet så visste man vart det fanns hembrännare/langare. Inte för att jag var intresserad av att supa...ens då!
När man åkte buss så satt små glinen och ringde langare och bad om sprit eller så pratade de med personen direkt på bussen.
Utanför bolaget så stodd det en massa glin och hände medans en lanagre var inne på bolaget. Jag har fått frågan av dessa glin om jag inte kunnat köpa ut!
I Bålsta gör ungdomarna ALLT för att få sprit! Inte undra på att det är gott om unga mammor i denna kommun!!!!

2008-11-24

Kaos- eller?

Bussar står stilla. Flygplan ställs in.
....men den trogna Roslagsbanan kan man lita på?!

När all annan spårtrafik strular så brukar Roslagsbanan rulla på enligt tidtabell! -Hoppas att detta gäller även idag!

Igår grävde jag fram min skidkläder! -Till helgen blir det att köpa ett billigt ställ till jobbet, även om det troligen regnar. Bra att ha ett där iaf!

2008-11-22

Lördag kl. 06.44

Nu har jag snart varit vaken i två timmar och det är LÖRDAG! Runt 06.10 gav jag upp och gick upp....Micke behöver sova, jag låg bara och snurra!

Bara jag och Kaffemonstret som är vakna, är mörkt i grannhuset också!

Nu sitter jag här och tittar ut i mörkret, lamporna på parkeringen lyser inte så det är svart. Fast det är något där ute som får det svarta att bli lite ljusare och det är SNÖN! Nu börjar det bli vitt! Härligt! Hoppas att det kommer mycket och att det får ligga kvar!

Idag blir det middag med familjen....nästan hela! Morsan fyllde år igår och nästa vecka så fyller min brors äldsta styvson 20!

2008-11-19

Skööönt

YES!
Kan inte bli bättre!
Den 28:e berättar jag varför!
Är så j-vla GLAD!!!

2008-11-18

Hitta Vilse

Igår hade förskolan stängt och vi fick ÄNTLIGEN gå kursen "HITTA VILSE". Jag har gått den förut, det fick jag klart för mig ganska snabbt! När jag jobba på fritids kom civilförsvarsförbundet till skolan och höll kursen för elever och lärare. Vi fick även gå "Hitta Villse stigen", samt gå en skall gång då en lärare fick springa och "gå vilse".




2008-11-16

Då har den kommit

...för att lika snabbt försvinna! Jag pratar om snön! När jag och Micke höll på att måla köket (igen) så började det att snöa, STORA fina blöta flingor, men tyvärr som vanligt försvann den lika snabbt som den kom!

Köket är nu grundat i vitt...får se hur det blir när den riktiga färgen kommer på!! Skall bli skönt att få bli klara med köket, så att vi kan fortsätta med resten av lägenheten!

Nu är det snart dags för att äta lite mat och lite efterrätt på det...chokladmouse! -Vet inte varför men jag tänker ofta på min "lillebror" (systerson) när vi skall äta det!

2008-11-14

Gröten

Jag har börjat att äta gröt till frukost! Eftersom att jag har börjat bli sååå hungrig när vi är ute på f.m. men med hjälp av gröten här hemma och en smörgås på jobbet (innan jag börjar) så håller jag mig mätt lite längre iaf!

Idag är det ÄNTLIGEN fredag! Slutar SENAST 15.30 nice nice!

Kusin Vitamin

....av alla ställen i stockholm så skall jag springa på honom just DÄR.
-Pratar om min kusin som bor i Vaxholm (typ), vi bor NÄRA. Han och hans fru stodd i hörnet utanför förskolan när jag kom tillbaka från utflykten igår! Där står de två bara så där.... förklaringen var att de skulle ta en spruta för de skall åka utomlands!
Härligt att träffa honom iaf! -Det är ju RÄTT kusin. -Han och hans syter är helt OK i kusin skaran, resten (5st) NEJ TACK!

2008-11-12

Why Not!

Nu är det EN MÅNAD kvar....

Jag måste ta ett beslut!!

....men VÅGAR jag? -Klart jag gör!
....men VILL jag? -Klart jag vill!
....men VILL jag NU? -? ? ?
....så mycket som behöver fixas! Behöver prata med någon, som jag kan lita på och som kan komma med råd!

NÅGON??

₪-₪-₪-₪-₪-₪-₪-₪-₪-₪-₪-₪-₪-₪-₪-₪-₪-₪-₪-₪-₪-₪-₪-₪-₪-₪-₪-₪

Jag SAKNAR mina vänner! Måste få iväg en inbjudan till en middag! Just us girls! Inga barn eller pojkvänner/sambosar! Saknar framför allt min barndoms kompis Anna!!! -Det borde inte vara så svårt....bara det är framförhållning!







₪-₪-₪-₪-₪-₪-₪-₪-₪-₪-₪-₪-₪-₪ -₪-₪

Jag och Micke har pratat om att ha en fest....lääääänge! Kanske är dags NU!!!

Nu skall jag borsta tänderna och ta mig iväg mot staden och jobbet! Måste fixa matsäck -vi skall på utflykt till Kulturhuset, Rum för Barn med hela gruppen!

Ha en bra dag ALLA!

2008-11-10

Måndag 10 november 2008

Nu börjar det bli tråkigt! Mörkt och blött ute! Inte alls som jag vill ha det!

Mamma fick cellgifter i torsdags...och hennes värden är nu under 200!!! Värdena har halverats sen sist! Hon fick även veta att hon "bara" behöver få fyra doser till (två extra) Så sammanlagt blir det åtta doser! Känns så skönt att höra! Det är redan FÖR MÅNGA som dör/dött i cancer! Ingen jag känner har tyvärr överlevt, men som det ser ut just nu så kommer "tanten" att fixa
detta! -Hoppas hon fortsätter att vara rök/- och sprit fri!

Igår fick jag ett ryck, jag gjorde något som jag tänkt på i evigheter!
-Jag städad i skåpet med handdukar/lakan mm. När jag var klar där så fortsatte jag till mina båda garderober Passade även på att ta mina lådor! Så nu är det fixat och det känns såååå skönt!


2008-11-08

Stand-Up

Jag älskar Stand-up:s
En given favorit är:
-Achmed the Dead Terrorist
Jag och ett par kompisar brukade för festa på Norra Brunn i sthlm. Jag kan starkt rekommendera att man går dit och för festar innan man skall ut på krogen.
Man hamnar i rätta party stämningen!
Har även några svenska favoriter:
Det finns många svenska stand-up komiker som är helt underbara, jag åter kommer med dessa!

2008-11-06

VHS

Sitter och lyssnar på Adam och Gry. Adam berättar att hans ena son stoppa en ostsmörgås i videon. Och att han då lämnade in den på service och då Gry kom med en snabb kontring: Att dessa video service killar måste ha hittat en massa knasiga saker i videoapparaterna!
Då jag började tänka efter....jag äger nu mera vår första video som vi hade när jag var liten och såhär 25 år senare så funkar den utmärkt! -Jag stoppade inte in saker i vår video eller i någon annans heller!
Nu har de bytt ämne: Saker man stoppar i näsan.
VAD HAR DU STOPPAT I NÄSAN?
(kommenterar)
Då jag jobbar på en förskola så händer det att barnen stoppar saker i sina små näsor. Ibland har vi fått ut sakerna, men i vissa fall har vi varit tvugna att ringa efter föräldrarna så har de fått gå till läkarmotagningen.

2008-11-05

Barack Hussein Obama blir USA:s 44.e president

Jag har inte varit så intresserad av presidentvalet i USA, som i år!

Jag har hoppats på Barack från dag ett och NU är han vinnare!!

Jag hoppas att han blir en toppen president och det blir såååå skönt att G W B försvinner från makten! -Han är lite för krigsglad! Bush har även under sin tid vid makten byggt upp historiens största budgetunderskott.

Ny historia är skriven, Barack Obama är USA 1:a svarta president! *Yes we can* Ätligen kanske vi kan få bukt på rasism.

Onsdag 5 november

Livet i en bubbla.....
.....tänk om man en dag i Stockholm fick slippa stressen i T-banan.

2008-11-04

Saknar mera


Lucia 2007 så flyttade ett barn från gruppen till London. Jag brukar inte sakna barn, men detta barn och hans familj satte sina spår. Som "avskeds"present så fick jag en resa till London av dem, bara för att kunna komma och hälsa på! I början på maj i år så for jag över havet till familjen! Åhh, det var som att komma hem! Kännde mig så hemma och så härligt att se barnen igen och föräldrarna!

Barnen på förskolan pratar fortfarande om denna pojke! Det har kommit och gått barn på förskolan , men ingen som lämnat samma spår efter sig som HAN!

Till familjen: Jag saknar er! Tänker på er! Hoppas att ni snart kommer till Sthlm och hälsar på! Ni har en middag som väntar!


Tisdag 4 november

Barn som sätter sig på spikar! Hmm, nej tack!

Barn som river ens bygge-med flit! Hmm, nej tack!

Barn som gillar att kramas! Hmm, JA TACK! Jag älskar kramar!


_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_


Nu är jag hemma efter en underbar dag på jobbet! Jag gillar mina kollegor och mina östermalms-ligister (kidsen).

När jag kom hem så fixade jag en sak till jobbet och sen gick jag ut och sprang, så skönt! Imorgon har vi möte på jobbet, 16-18. Hoppas att vi hinner diskuterar lite om förskolan i helhet?!

Snart kommer Micke hem, han och tränar 00:or och 01:or i hockey. Då skall vi iväg och köpa mat...jag är sugen på SUSHI eller kanske till och med en sliskig pizza. Får se vad det blir! Vi kanske är så duktiga att vi även idag lagar mat!

Saknar....

Jag funderar på om jag inte skall bjuda över min syster m. familj till helgen. Saknar henne!
Mina bröder pratar jag knappt med (tyvärr) men jag tycker att även de kan slå en pling ibland och kolla läget med lillasyster, hon behöver sina bröder också!
Inte bara i vått utan även i torrt!
Nu är det tyvärr dags att göra sig i ordning och dra iväg till jobbet igen!

2008-11-03

Måndag 3 november 2008

ÄNTLIGEN måndag!
Vet inte vad det är för fel, men jag vaknar 04.29 även denna
sköna (?) måndag! Och har då en hel timme kvar att sova!
Så det blev lite slummer i dryga timmen.
Efter jobbet blir det gymmet och där efter blir det joggning hem!
Innan den riktiga kylan kommer så behöver jag köpa mig en underställs tröja som är fodrad med flis (typ) på insidan. Vet exakt vad jag skall ha!
"Hmm undra om den finns på löplabbet?"
Då jag åker i min löpar jacka till jobbet på morgonen, så kommer jag att behöva ha en tjockare underställs tröja!
Har börjat att åka Roslagsbana igen, då det (än så länge, var ju lov förra veckan) inte är samma stress vid östra som på tekniska. (Fast dessa som sitter i första vagnen är samma personer som stressar ner till Tekniska och har såååå bråttom på T-banan.
Fattar inte VARFÖR man stressar till ett tåg som går var femte minut!?
STOCKHOLMARE ni/vi stressar ihjäl oss. Då inte på jobbet/hemmet utan på vägen till!

2008-11-02

Söndag 2/11-08

Systersonen (lillebror) har namnsdag -Grattis! Micke är borta hela dagen, Hockey. Jag skall strax ta mig till Täbban och.......

.....vilken träningsvärk jag har efter går dagen, framför allt i låren, då framsidan. Funderar stark på att dra ut och springa efter att jag varit i Täby, beror på klockan och solen! Annasr så är det imorgon som det skall springas efter gymet!

På torsdag är det dags för mamma att få cellgifter igen och ett besked på hur många gånger till hon behöver få gifter.

På tisdag skall Micke till läkaren med näsan. Hoppas det kan göra ngt!!

2008-11-01

Lördag 1 November 2008

Då går vi in i november, näst sista månaden, skönt att solen lyser. Jag och Micke har provat ett nytt spår i Täby, Ensta spåret. Skönt spår, enda tråkiga var sista 1,5 på 5km spåret. När jag hade sprungit 5km så kände jag att jag kan lika gärna springa 1,25km istället för att vänta på Micke (tycker det är döden att vänta på folk). Så jag sprang ca. 6,5 km. Så j-vla skönt!

Dags att klä på sig och dra iväg. Ikväll är det kalkon middag hos svärföräldrarna!