2010-04-29

Hjäääälp

...vad tiden tickar på! Sista helgen! SISTA HELGEN! Nästa helg flyttar vi och blir inneboende hos svärföräldrarna och jag har dessutom blivit sjukskriven ett tag till....skall jag fly eller skall jag stanna?!

2010-04-28

Ger upp

Jag orkar inte längre. Jag har försökt att speeda på hjälp för knä, men varje gång så kommer en tjock vägg upp och blockerar!
Prata med din läkare, vänta på svar nej men vi kan inte göra något du förlorar på det! F**n jag vill inte längre har aldrig velat!
Detta skapar bara kaos i livet! Svensk sjukvård kan ta sin vårdgaranti och köra upp den någonstans.....

Känns som om att ingen inom sjukvården vill hjälpa till, man är bara ett problem som ringer och försöker få hjälp så att man kan bli frisk och ta sig tillbaka till jobbet igen!

2010-04-23

Svaret

Har ett ligament som har gått av, korsbandet är uttänjt men minisken är iaf hel! Så nu börjar nästa väntan, på en tid hos en ortoped för en artroskopi. Vad som händer där efter vill jag inte ens tänka på!

2010-04-21

Ortopedi

Varför skall det vara så svårt att få hjälp?
Nu sitter jag i soffan igen med benet i hög läge (som varje dag de senaste 16 dagarna), fast denna gång har jag kyla på. Kyla har jag inte behövt sedan 14 dagar tillbaka. Sista dagarna har jag fått jätte ont på kvällarna, igår var det så illa att jag blev tvungen att ta en värktablett.
På nätterna får jag "ryck" i hela benet, som om att musklerna vill sträcka ut sig.
Det enda jag vill ha just nu är ett svar! Är det något som är fel eller behöver jag bara vila benet ett tag till (två veckor nu, borde ha gått över...eller?)
Finns det någon som kan/vet något om knän där ute? Hjälp tack!

Jag ringde idag en ortoped...igen! Svaret jag fick av systern i andra änden av telefonen var denna gång - Ge din doktor en chans! (förra veckan: - ring när du gjort magnetröntgen och har bilderna). Suck!

Varför kan inte sjukvården vara enkel? Måste det vara så svårt att ge ett svar?

Fel på vädret

Det är inte så att jag längtar tillbaka eller så, men vädret är lite eller MYCKET bättre där än här! Våren vart är du med din härliga värme? Ärligt talat JAG vill tillbaka, hellre sitter jag där än är hemma och bara lääängtar mig bort!

2010-04-20

Trettio

Slutet på juni flyttar vi till nytt boende och i september fyller jag trettio. Fest kommer det att bli, två på en gång faktiskt! Vi kommer köra inflyttnings fest och trettioårs fest på en och samma gång. -Nu funkar det eftersom vi flyttar till något större!

Till skillnad från min underbara syster (som för övrigt fyller 44 på fredag, inte 22,5) så har jag inte något problem med att bli äldre utan jag ser fram emot att ta klivet från 20-tal till 30-tal. Dels för att jag vet att det kommer ske saker när jag tar steget från 20-tal -> 30-tal. Många saker som jag sett fram emot lääääänge och äntligen sker det!

Jag har dessutom börjat planera lite när det gäller mat/dessert/dryck....vi kommer "sno" lite ifrån nyårs buffén vi fick i Göteborg!
Jag har även börjat hitta saker som jag önskar mig! -Kära familj inga presentkort på önskelistan i år! ;)

Kort och gott, bye bye 20 welcome 30!

2010-04-19

Tjatigt

Nu kanske du tror att detta kommer handla om mitt knä, men där tar du fel!
Jag är trött på att alltid ställa upp utan att få ut något av det! Kan även säga att vara hemma får tankarna att snurra....är det verkligen värt att stanna? Jag frågar mig frågan minst tre gånger varje dag...är det verkligen värt allt slit? Vad är det jag vill? Vart vill jag? Varför skall man vara så feg? Kan väl inte mer än att gå åt fanders....eller så går det så bra att jag ångra att jag inte gjort det tidigare.

Snart är det dags för flytt nummer ett, hem till svärföräldrarna. Inget jag ser fram emot, men det blir nog bra!

Snart är det även dags för något vi lääänge väntat på!!! Äntligen har vi fått tid för möte nummer ett!!

Hmpf






Jag blir bara så
j*vla arg!!!!!

två veckor

Bläähää, två veckor har nu gått och jag blir bara mer och mer frustrerad! Har idag varit på magnetröntgen! Om en vecka har din läkare fått svar, hmpf, jag kan hämta en skiva med bilder om två! Ge mig svaret! Vad krävs för att bli bra i ett knä? Knä böj? -Helt uteslutet, skulle kliva av bussen idag och ajjj, blev fel och....j*vla klantrumpa, du kan inte kliva ner och vrida samtidigt!!
-Pucko!

2010-04-16

Byråkrati

Har nu pratat med mitt försäkringsbolag ang. skadeanmälan.

Från kundservice -> till skadeanmälan -> kundservice -> res skadeanmälan (?) -> annan handläggare -> tillbaka till samma igen och en massa papper skickas hem till dig!

Grattis Linda du har tagit steget in i Sveriges krångliga Byråkrati!
-Varför utbilda en människa som kan svara på alla frågor och som inte kostar samhället pengar!
Nej, försäkringsbolag skall ha en människa per försäkring eller helst tio, som alla bara kan svaret på en fråga, så att du som kund blir irriterad och slösar bort en masa tid på att bli runt kopplad till dessa olika handläggare (som förvisso var trevliga att pratat med)!!

2010-04-14

Flygande insmugglade Italienare -DUCKA!

Jag lovar och svär att när mitt knä är helt återställt (hoppas snart) så kommer kryckorna att flyga sin väg lååååångt bort. Kommer aldrig vilja röra ett par kryckor igen.
Det har nu gått en vecka och två dagar, smärtan har börjat lägga sig, men fortfarande finns där ingen likhet mellan mina båda knän. Ena är lite spetsigt och det andra är lite rundare (fast att båda är lika böjda).

De ortopeder jag ringt till tycker att jag borde vänta med att komma till efter magnetröntgen beskedet, som kan ta upp till ytterligare en vecka! Blir galen hela denna j*vla cirkus kommer ta en månad.

Skulle aldrig ha "svängt", skulle ha åkt rakt på som den första tanken var!

Försökte få komma till en läkare idag igen (för att få en sjukskrivning), men efter lite suck och stön efter sköterskan bakom luckan så blev jag ombedd att komma tillbaka imorgon bitti. (Jag kommer verkligen att byta läkare och mottagning efter detta. Vet inte hur jag alltid lyckas få en läkare som är "chef" och aldrig på plats).
Har sagt det förut, men svensk sjukvård suger, den finns inte! Jag vet att något är fel i knät, jag vätska runt knäskålen och varje kväll när jag lägger mig i sängen dunkar det fin och varmt på samma ställe. Ringt vårdupplysningen, men samma svar där. Du har ju en tid till röntgen....vänta på svaret!
Känner att det inte någon större idé att åka till DS-akuten att sätta mig. Kommer troligen bara bli hemskickad med samma svar!
Jag vill inget annat än att återvända till jobbet och mina underbara kollegor och barn, men med tanke på vad jag har för jobb så är det inget alternativ att gå dit.

Som sagt mina "insmugglade" Italienska kompisar kommer att bli sååå utvisade när denna cirkus är bortblåst!

14 April -> 14 Maj

Ahhh, Hjäääälp! Om en månad skall lägenheten var tom, städad och ha en ny ägare! Jag sitter hemma med ett skadat knä, Micke jobbar sena kvällar och när f**n skall vi packa?

2010-04-13

Suck...

Vet inte alls vad jag skall ta mig till! Får inte tag på någon som kan ge mig ett svar.......
Trött på smärtan (känner den knappt längre, men vet att den finns där).
Trött på den där konstiga känslan i knät. Knaster och knak.
Trött på att inte kunna böja och sparka ut benet rakt. Samma j*vla position hela tiden!
Trött på att inte få några svar på vad som är fel! För något är fel det vet jag!
Trött på att vänta.......vill ha min remiss NU!!!!

2010-04-12

Sjukvården.....

Suck, blir så extremt trött! I morse tog vi oss till min husläkare med knät och hon lade båda händerna runt och vicka lite hit och lite dit....gör detta ont, går det bra om jag snurrar på foten...hmm, jag gör så här jag skickar en remiss till magnetröntgen och sen får vi se! Blir så trött, ringt en massa ortopeder och försökt att få lite vettigare svar. Lite klokare har jag blivit och nu sitter jag och undrar gjorde jag rätt som bokade av tiden jag fick.....kanske hade varit bra att få komma till en som vet hur ett knä skall fungera!

Nu sitter jag här har har ångest, kommer jag verkligen att klara av att jobba imorgon? Tveksamt, men samtidigt så har jag ju sagt att jag skall komma och jobba. Visst jag har inte lika ont...just nu eftersom att jag vilat benet/knät några dagar utan någon större belastning! Hjääälp, jag vet inte vad jag skall göra! Får ta ett snack med chefen ikväll...................

Italien

3-4 gånger om dagen fick man höra denna oldis!

2010-04-11

Det bakom förflutna framför



Hoppla hej! Då är man tillbaka i Sverige efter ett oförglömligt äventyr!

Det hela började när vi kommit till Malmö, på skärtorsdagen, och fått i oss lite käk. Runt 23.30 tiden har jag en sambo som ligger och pjukar på toaletten och mår skit! Matförgiftning/magsjuka? Får vi nog aldrig veta, men vi säger att det var matförgiftning! Nåväl, skall vi nu kunna hålla vår tidsplan? Att vara i Italien till på påskafton?

Skärtorsdagen blev tillslut lååååångfredag (kortfredag för vissa). Och den stora fråga blev, kommer vi att komma iväg till Tyskland idag? -Vi kom iväg, dock bara till Lübeck. När vi checkat in och kommit upp på rummet somnade Micke in (runt 16.45), själv var jag hungrig så jag gick en tur på egen hand i Lübeck och HIT skall jag igen!
Min långfredag blev inte heller så lång, somnade nog in runt 20 tiden.

Långfredagen blev påskafton och vi hade en lång väg framför oss. Igenom hela Tyskland......
Tur att det finns Autobahn med vissa hastighets bestämda gränser, men till största hela "fri" hastighet.
Nästan 12 timmar senare är vi i Livigno! Trötta men glada att vi är framme, men hur vi skall komma till boendet vet vi inte! Ringer en av guiderna och vi blir lotsade till ett annat bättre boende, precis vid en av backarna och några lifter!

Påskafton blev påskdag och det var dags att hämta ut mina hyrda skidor! Men va f**n STÄNGT?! Vi ringer guiden och det blir att åka till en annan skiduthyrare, blir arg och irriterad STÄNGT öppnar 16.00! (Liftarna stänger 17, på söndagar och helgdagar). När klockan närmar sig 16 går vi upp till den första skidhyraren och äntligen ett par skidor!

Påskdagen blir annandag påsk och äntligen får man fara ner för backen. Mjukstart för mig, håller mig i blåa backarna och kommer igång med skidåkningen. Upp ner upp ner.....upp ner....magen kurrar och jag far hemåt och dricker te och äter lite "snacks" Micke dyker upp och vi kommer fram till att åka lite till. Fram till första liften, skida över till nästa och upp igen för att komma vidare....stannar mitt i backen och dividerar hur skall vi åka, ner eller snett över. Vi åker ner och skida förbi tennisbanan, tycker Micke. OK, säger jag och .....ajjjjjj mitt knä. Ställer mig upp och tycker nte att det är så farligt, vi åker ner de sista metrarna och jag känner att nej, jag kommer inte klara detta. Vi tar liften upp och skida tillbaka över till den första liften och tar den pistade "genvägen" ner och hem!

Så från tisdagen fram till i torsdags har jag och mina nya italienska kompisar (kryckor) suttit i solen på olika toppar i byn och njutit av solen medan Micke har farit nerför backarna. (Tro mig jag har varit väldigt sugen på att kasta dessa kryckor åt fanders och sätta på mig skidorna).

Nu är jag hemma och imorgon blir det att ta sig till en svensk läkare och försöka få en magnetröntgen!