2010-06-27

Dag 50

Idag har vi bott hos svärföräldrarna i femtio dagar, femtio låååååånga dagar. Tack och lov är dem slut om cirka trettiosex timmar! Trettiosex timmar, känns lite sjuk att sitta här i sängen och räkna ner timmarna! Men jag lääääängtar verkligen hem nu!! Vi har bott här förlänge redan!! Kanske hade gått lättare om vi inte bodde här i två veckor i vintras när vi fixade längenheten inför försäljningen.

Nu är snart dag femtio slut!! Vet att dag femtioett kommer försvinna i ett nafs! Vi ska till banken och hämta kvitto på att pengarna är där de ska vara. Sedan åker Micke och jobbar och jag drar till gymmet och Rehab, sen blir det ett besök i Täby och i Telia butiken för frågor! Hem och sova sista natten för att kl 9.00 träffa mäklare och JM! Sen är det inte långt kvar tills vi är hemma!!!!!

2010-06-26

Det gråa huset till vänster

När vi hade ätit middag igår så gick vi ner för backen, vänster, höger och in till det första gråa huset till vänster och där på baksidan satt hon. Av alla sina tre barn hade hon bara ett med sig! Ut hur huset kommer två killar ifrån Holland (utbytesstudenter som var där med en kompis till hennes mammas man). Oj, vad dessa killar rökte! *urk och bläää*
Sedan kom hennes mammas man ut och där kom den ....kolla Nicke Linda är här, hon med grisarna! :)
Sedan kom hennes mamma, som på knacklig (katastrofal) engelska skulle berätta för pojkarna från Holland vem jag var -This is Linda whit the piggs!
(Linda med grisarna blev jag för att det var många Lindor att hålla reda på och min mamma samlade på grisar, eller en granne tyckte att hon skulle samla på grisar. Där av namnet Linda med grisarna).

Hennes mamma tyckte att vi skulle ha en swedish tradition 5 kamp, you know.....och att jag och C skulle fixa detta.....vi tyckte att det skulle räcka med kubb!
Hennes mamma kommer ut efter ett tag och delar in oss i lag, ni som blev ettor ställer där borta (jag blev etta), så skall vi göra och så stoppade hon en sten i munnen och spottade ut den......hm..... "kubb kubb kubb"
Vi slapp spotta stenar och det blev kubb och vi vann!!

Kort och gott i det gråa huset där händer det alltid spännade saker roliga, tråkiga, glada och ledsna saker! Men igår fick vi oss ett gått skratt då Elisabeth försökte snacka engelska med blandning av svenska och tyska! -Tack!!

Husen bakom slottet

Igår var det midsommarafton och vi åkte till Skokloster och hem till mina föräldrar och grilla god mat. -Tack!
Passade på att snacka strunt med granntanten, hon i 22:an "Flängan".

Om cirkus fjorton dagar flyttar päronen ut ur huset, som varit deras hem sedan mitten av 70-talet. Jag är född och uppvuxen i huset och visst det känns lite vemodigt att se huset hamna i någon anans händer.

Innan vi åkte hem passade vi på att svänga förbi Sigtuna och systeryster m. man! Vilken tårta, super god! -Tack!

(Vi fick våra gubbar och grädde).

2010-06-22

Just one more week

!!Bara en vecka kvar!!

Om exakt en vecka är vi äntligen hemma, hemma i vårt nya hem! No more inneboende hos svärföräldrarna! -ALDRIG MER!!

Idag har jag varit hos en annan ortoped och fått ett bra bemötande och bra förklaring.
-Det kan ta upp emot sex månader innan knät är helt OK! Jag skall ha tålamod, det har bara gått lite mer än 2 1/2 månad.

(Tålamodet har fått sig en törn och det är inte lätt att alltid ha tålamodet när man känner att inget händer).

Igår var jag på Rehab och precis som jag sade till henne i fredags när jag såg henne var att det inte känns som om att något händer, går inte att "ta i lite till" det tar verkligen emot! -För varje vecka som jag gått på gymmet har jag alltid kunnat "dra" lite extra även om det gjort ont och det har funkat, men just nu funkar det inte och igår fick jag det svart på vitt ingen skillnad i grader ifrån förra veckan! :(
Det positiva är att benstyrkan börjar komma tillbaka och att jag från vecka till veckakan öka vikterna! :D
Nu är det bara böjningen kvar så att jag kan få cykla!

2010-06-14

Slutbesiktning

Då har vi varit inne igen! Nu var det lite mer på plats, dock inga vitvaror, dessa kommer först nästa vecka. Två fel, ett strutar vi i, men de andra får dem fixa! Garderoben i hallen skall nämligen ha spegeldörrar, men nu satt där ordinarie vita.
Golvet var rätt i båda badrummen, men lutningen i duschen var inte OK.
Jag är riktigt nöjd med golvet, både i hallen & på toaletterna (se nedan för WC)


Nästa veckan kunde vi komma på en efter besiktning med åtgärder av fel som hittades idag, men jag vet inte om detta är något vi kommer gå på då det är tidigt på morgonen.

Fjorton dagar kvar....

2010-06-09

Mörkt

Jag vet inte!
Orkar inte!
Vill inte!
Nu vill jag ta & flytta hem till mig!
Det tär att bo inneboende!
Inget ont mot svärföräldrarna!
Dem respekterar min ensamhet!
Vill mysa i en soffa!
Inte i en säng!
Framför TV:en!
Laga mat i mitt kök!
Baka en kaka!
Bjuda över dig & dig, ja & dig faktiskt!
Fika!
Mat!
Vill ha mina knä tillbak!
Trött på att inte bli fysiskt slut i kroppen!
Trött på att vara psykiskt slut däremot!
Nu får motgångarna bli framgångarna!
Istället!

2010-06-07

Hur mår du

I fredags när jag var på Rehab fick jag frågan om hur jag mår (ang. knät).
Jag mår jätte bra, dock är jag grymt frustrerad över att det går långsamt fram, att jag inte kan böja knäleden och framförallt att jag inte kan springa!
Jag vet att jag inte kommer att ha samma ork/speed som tidigare. Kommer att få börja om helt ifrån noll. Och när denna dag är här vet jag att jag kommer fälla tårar av lycka och smärta, samt av frustration att jag inte orkar!
När solen skiner och det börjar bli kväll, då känner jag hur det rycker i mina löparmuskler!
Jag VILL ut och springa igen! Min kropp behöver springa!
Jag går visserligen till gymmet och tränar, men träningen är begränsat pga knät! Alltid detta j*vla knä, som skapar begränsningar! Hatar knät! Hatar begränsningar!
-Träningen på gymmet ger inte mig samma sak som löpningen ger mig! Känner mig inte lika fri på gymmet och det beror faktiskt inte på knät utan pga att detta är inne! Att få springa i skogen och grusväg är det bästa som finns!

2010-06-04

First time, sedan olyckan


Idag tar jag steget! Idag lämnar jag för första gången något jag alltid haft med/på mig sedan olyckan. Förra helgen tog jag steget att ta den av mig och ha den med mig!
Min ortos får från och med idag ligga i byrålådan tills vidare!

Nästa steg är att losa en krycka och sedan bli helt oberoende av stöd!

2010-06-02

Kära vänner

Jag har snart haft mina Italienare i två månader, första tiden ogillade jag dessa två följeslagare, men nu har det börjat vända och jag har insett vilket jätte stöd dessa två vänner givit mig! Men snart är det nog dags att säga tack och hej! När vi flyttar så kommer dem att få ett eget kryp in, nere i källaren, när Rehab säger till att NU kan du släppa dessa vänner!
Fast än behöver jag ha dem!! Jag släpper er inte helt och hållet än...en vännen i taget. Har ju fått släppa mitt svarta knä och det har gått bra. Så ni får hänga med mig på mina äventyr ett tag till! -Idag tex. får ni följa med mig till stan och ikväll solna, två möten och ett läkarbesök! Och ett besök på jobbet, för jag behöver tanka!!! :)
-Grodan, päronskruttet, hjärta, skruttarna, tjejorna och killorna! KRAMAR jag behöver ha/få KRAMAR idag!!!!!