2009-09-30

1-0

Jag har vunnit mot trycket och kan nu (till stor del) andas som folk igen, men jag får ta det lugnt gör jag något ansträngande så blir det hostattack och ostabil andning. Orken går upp och ner som allt annat just nu, ena stunden toppen medans nästa sitter/ligger jag och bara flåsar som om att jag varit ute och sprungit. Nu är det vila resten av veckan så att jag förhoppningsvis kan gå åter till jobbet på måndag! -Kommer att gå oavsett hur jag mår!

Bästa av allt är att Roslagsbanan åter börjar gå till helgen! Får se vart valet faller när jag skall ta mig till jobbet! Hem är det ganska enkelt, om jag inte skall till gymmet. Åh vad jag saknar gymmet, längtar tills jag åter kan börja träna igen! Känns i kroppen, men framför allt i ryggen, att jag inte tränat på länge nu! Undra om jag skall prova på att gå ut och gå en längre sväng imorgon

2009-09-24

Galenskap

Från några dagar till en hel vecka. Jag önskar inget annat än ork just nu. Att kunna gå en promenad iaf, utan att man efter ett par steg ställer sig och hostar sönder allt där inne, hals och luftrör, går några till och hostar mer. -Kan nästan tro att man rökt sedan man var tretton! (Vilket jag inte gör!)
Det positiva är att "andningen" blivit lite bättre, men inte bra! Fortfarande svårt att vända dessa djupa andetag, men jag jobbar på´t!

Jag hoppas att det blir bättre under helgen, börjar sakna trollen och grodan sååå!

2009-09-22

Fly(gande)


September börjar lida mot sitt slut, med en kanon avslutning på denna sensommar kommer nu min längtan bort bara att bli större. Ända sedan vi kom hem ifrån Grekland har vi pratat om att åka iväg en/två veckor igen, senare i höst.
Jag önskar att jag en veckan kunde flyga iväg med min underbara storasyster och sedan åka iväg en vecka med Micke, men rent ekonomiskt funkar detta inte.
Hoppas att Micke hittar en kurs som han kan gå på i USA och att denna ligger rätt, så att jag kan besöka en kär vän!! -Miss you like crazy!!

Att molen idag blivit gråa har inte minskat min lust att flyga iväg, bort från allt och alla måsten! Att jag dessutom är hemma gör inte lusten mindre! Nu är det matlagning som gäller! Tacos, ville ha soppa men den fanns inte och då föll valet på den närmsta hyllan, Tacos!

Ha en trevlig kväll alla läsare, nya som gamla!

2009-09-21

Tar ett djup andetag och

host host, det går inge vidare!
Tar ett nytt, blir som en "suck" försöker vända den, men där är jag igen host host....jag skall klara det!
Nu då!
Nja, men den får duga, det blev ju ingen host denna gång! :)

Är idag hemma....vilket är aptråkigt!! Jag hatar verkligen att vara sjuk och hemma, det är skillnad om man är frisk och är hemma, då orkar man ju göra mer!

Vad är problemet då?
-Svårt att andas, som ett tryck i magen/bröstkorgen. Jobbigt att ta dessa djupa andetag, dessa som liknar en vanlig enkel suck, helt plötsligt är det jätte jobbigt att sucka. Orken, den finns inte...bara att ta sig till toaletten är en pina. Känns som att man sprungit 10km spåret, den som har alla backar. Man flåsar som om att man vore helt slut och då har jag bara gått MAX 20 steg ifrån sovrummet och in till toaletten!

Imorse blev jag rädd, när jag fick kliva in hos distriktköterskan och "andas" (luftrörsvidgande). Sitter där och flåsar med plaströret i munnen, då jag känner hur det börjar sticka i hela ansiktet, hur höger armen börjar skaka...jag slutar och pausar....säger hur jag kämmer mig! -Detta är normalt! -OK!
Jag fortsätter med det sista som är kvar och det är då jag känner hur hela kroppen liksom "sover" (ni vet som foten när man suttit på den en längre stund), det sticker i nästan helal kroppen! Tar plastmuggen och för vattnet in i munnen, ställer ifrån mig muggen, men handen vägrar släppa taget om muggen. Handen liksom håller i krampaktigt! Rummet snurrar, men det bästa av allt! Jag känner inget tryck och andas bättre!

-Hur detta kan vara normalt har jag svårt att tro! Tur att man är vuxen och vet att det går över efter ett tag!

Nu flera timmar senare så är jag tillbaka där jag var innan jag gick till läkaren. Andas suger! Skit jobbigt!

Nu längtar jag bara tills dess att John Blund kommer med sin sand och jag får sova, drömma och andas utan att jag vet om det!!

2009-09-18

nerförs backe, men vi tar hissen uppför nästa gång

....ingen som ser, men jag har känslor!
Igår trycktes det på STOPknappen och allt släpptes ut....
Nu räcker det!
Nu får det bli ett slut!
Nu vill ingen veta!
JAG vill/orkar inte hör mer nu!

2009-09-16

ingen titel bara en känsla

inget inlägg bara en känsla av saknaden!

Miss u Grodan!
Miss my happy Puff!
Miss my best friend!
Miss my friend in the States!
And I Miss You!

2009-09-15

Patrick Swayze 1952-2009

Bild Källa: Klicka på bilden

Nu dör dem en och en. Med dem menar jag dem som jag vuxit upp med, haft som idoler. Denna sommar har två av de stora dött, en väntad och en mindre väntad. Jag pratar förtåss om Michael och Patrick! Två stora namn på 80-talet.
Nu har även Patrick Swayze dött i sviterna av sin cancer.
-Jag känner att jag nog haft tur att mamma har klarat sig, hon är den första som jag känner som inte lagt sig ner och dött! Hennes knep, kliv ur kroppen och ta en titt, är det DU som är sjuk, nej, det är någon som lånat hennes kropp!

fejan

Tänk vad man kan finna på facebook, denna bild har en av dessa grabbar lagt upp! Han hittade den hos sin mamma.

Han i mitten fyller tre år, bilden är ifrån juni 84. Tagen på gatan hemma (hemma = Skokloster)

-Hemma kommer alltid att vara Skokloster, där är jag född och uppvuxen! Där finns alla härliga/tråkiga minnen ifrån när man var liten. Tyvärr så ser inte orten (som det nu har blivit) inte likadan ut som då. De har tillkommit nya områden, när jag var liten fanns det nämligen "bara" två, Slottsskogen och Dammen, en ska hade dessa två områden gemensamt och det var att de flesta hus var sommarstugor, nu är nästan alla permanenta bostäder!

Oj vilken osammanhängande text! Nåja, jag skyller på att snoret runnit in i kammaren och mixat om lite bland orden! Ha nu en skön dag alla, för det tänker jag ha! Först skogen, sedan flytt!!! Imorgon börjar vi ÄNTLIGEN på vårt nya plan och vi får en egen hemvist!

2009-09-13

Ge mig styrka

Imorgon är det åter igen jobb som gäller trotts att man känner sig som en kran som bara droppar hur mycket du än skruvar åt. Dvs att jag har fått det Micke haft i veckan! *grrrr* Retsam hosta med en droppande näsa! Fördelen är att det går över på ett par dagar!

Imorgon blir det då tyvärr inget gym!

MÅSTE till gymmet, men det får vänta!

Detta är tredje veckan som går utan att jag satt min fot på gymmet, och det börjar kännas, nu är det dags! Jogging i all ära men styrketräningen behövs den också!!

Idag var vi för övrigt och prata med "JM" (mäklarhuset) i deras visnings lägenhet. Vi ville vet NÄR det är dags att betal handpenningen och det blir i november.
Bygget ligger förövrigt bra till, en vecka före tidsplanen! Det går fort och det är lätt!

Bilder från semestern är på gång, den som väntar på ngt gott väntar aldrig för länge!!

tio barn är lika med säker tjugo cdskivor

Jag har som tradition att ge "mina" barn skivor med bilder ifrån den gångna terminen, men vårens bilder har inte delats ut än, jag har haft såååå mycket att göra! Jag vill ha ut dessa skivor till mina barn så att dator kan tömmas! Jag har fullt upp just nu att sortera bilderna i rätt barn mapp. De första skivorna jag gjorde var med alla barn på, men jag har börjat att fota mer och nu så är det bara bilder på barnet och dennes kompisar. Jag har nu givit mig en tid som allt detta skall vara klart och det är senast den sista oktober! Blir det tidigare så blir det som en bonus!!

2009-09-10

Klockrent!


Årets uttagning till IDOL 2009 är igång!
Uttagningen är det bästa med IDOL-underhållning en vardag kväll.
När man är helt slut körd efter en hård och kram go´dag på jobbet,
att då få avsluta den med lite musikunderhållning är skönt!
Dessa boys fick mig på strålande humör i soffan igår!
Så skönt att se folk driva med jurryn! -Det behövs!!

2009-09-07

...tills döden skiljer oss åt

Jag har så svårt att skiljas ifrån min "fickvän", vill inte, men det börjar bli ett måste. Vi gör nästan allt tillsammans när vi är vakna.
Vi tränar ihop, vi reser till och från jobbet och vi pratar om allt mellan himmel och jord.
Inga hemligheter har vi för varandra, det jag ser, det ser även du! Du kan till och med komma ihåg vad jag sett och berätta detta för mig. Om det är något jag INTE får glömma så påminner du mig!

Tyvärr börjar ditt liv ta slut och jag måste "våga" släppa taget och gå vidare med en ny vän att ha i fickan, men kan någon ta din plats? Det blir svårt, du är den jag haft längst, du är den jag älskat mest och du, du börjar bli sliten!

Min krav är höga på din ersättare, men jag tror mig ha hittat en, vi får se, när den släpps.

Du kan andas ut, du blir kvar ett tag till!!

2009-09-06

Låst

Oj, jag har låst bloggen, för oinbjudna, för uppdatering, som var klar för evigheter sedan! Har sedan glömt att låsa upp den igen, men nu så nu är ALLA välkomna! :)

2009-09-03

Vänner

Självklart så är det Lars Winnerbäck,
han får mig på bra humör när det är
höst, konstigt nog!
Tänker på er mina vänner, nära som kära