2010-08-20

Isn't Twist a Dance?

Jag saknar mitt gym!
Idag har jag varit där i två timmar, så skönt att kunna gå dit på morgonkvisten och gör allt i sin egen takt om och om igen!
Jag gjorde mina "lätta" knä övningar, flera gånger om! Cyklade i olika omgångar (minst 5 min/gång) kom nog upp i 40-45 minuter!! Kändes toppen!! Jag lyckades tom att sitta med ryggen mot ryggstödet (låter kanske som en mes grej, men för mig är det en STOR grej då jag i början hängde till höger med nästan hela kroppen bara för att komma runt med vänster benet!)

Dagen började med att M satte i en ny soppåse i köket.
Runt nio började jag göra mig i ordning för att gå till gymet, tog den långa vägen dit längs vattnet (en halvtimmes promenad), tog samma väg hem. Det blev en timmes promenad tur/retur gymet.

Nackdelen med att åter jobba, är att jag inte kan gör så här i vanliga fall. Vilket suger hårt, för det är sååå skönt! Sen har man hela dagen fri då man kan göra vad man vill och har man lust kan man avsluta dagen på samma sätt, fast med ett kortare pass!

När jag bodde hemma och jobbade på fritids så startade jag ofta dagen med en löprunda, hände att jag även tog mig en runda på kvällen. -Detta är något jag saknar enormt!!

.....oj vad jag hoppar runt med orden och ordningen, värsta oredan! :D men det bjuder jag på för jag mår så JÄVLA BRA idag!!! Jag och gymet!!!

2010-08-18

Hur hoppar jag på två ben?

Jag är glad att vara tillbaka på jobbet, men jag är så sjukt stel i hela benet. Idag satt jag på mattan (order ifrån rehab, sitt på golvet) och försökte pressa ut benet. Det gick inge vidare, för mycket mellanrum mellan knävecket och golvet. För någon vecka sedan fick jag knappt under en knuten hand, men nu är det inga problem! :(

Jag känner hur mycket stryk psyket fått nu sista tiden, men jag biter ihop och säger att det är bra, för jag mår toppen!! Knät däremot mår inte toppen just nu! Jag kämpar så tårarna rinner och mår skit för att det inte går så bra som jag vill! -Detta stör mig enormt!!
Mitt mål om att kunna springa om två veckor är nu helt avblåst! Jag kommer tyvärr inte kunna springa, jag har inte givit upp bara tagit mitt förnuft till fånga och insett mina begränsningar!

Härom dagen, eller nej det var nog igår (tisdag) som jag och en kollega stod utanför förskolan och vänta på att få gå in. Vi körde lite övningar, som att gå baklänges, på sidan, stå på ett ben och hoppa på ett ben, dessa övningar klarade jag, men när jag bad barnen hoppa på båda benen samtidigt så funkade inte hjärna, det var som om att jag glömt hur man gör!
Men i morse när jag höll på att göra mig i ordning så var jag tvungen och prova igen och nu var det inga problem, men nu när jag skulle prova igen är det som om att hjärna glömt bort hur man gör igen! -Lustigt? Nej, för mig är det grymt frustrerande att jag inte kan nu när jag kunde tidigare!!

Om jag bara kunde vrida tillbaka klockan till den där dagen i april, femte april runt ett!!

2010-08-17

Frustration

Jag är så frustrerad över att det inte längre går fram utan bara bak, eller är det bara en känsla!?? Är åter svullen om ben & fot, och resultatet har blivit att jag gått ner på halv tid och att jag inte får använda vikter på gymmet, vilket suger hårt! Jag är tillbaka i början när det är rörelseövningar och åter rörelseövningar! -HATE IT!!!
En sak var skönt att få höra av Rehab idag, och det är att även hon är frustrerad över detta som hänt och att hon förstår mig när jag säger att det nu börjar kännas psykiskt jobbigt! Men jag är en envis och åter envis kvinna och f**n jag kommer klara detta igen, men det är en låååång uppförsbacke, men det kommer att gå lättare då jag nu kan cykla hyfsat! Visst jag sitter lite snett när jag trampar runt med vänster, men jag har rätt avstånd (samma som innan jag blev skadad)!!! Och det känns helt underbart att gå från 8 ner till 5!!!

Nu är det bara att bita i det sura äpplet och lägga sig på golvet och köra hårt!!! Golvet, hmpf, men okej för din skull! ...eller var det för min?!

Och vart f**n tog sommaren vägen, jo den flög sin kos -åskan skrämde den!

2010-08-12

En vecka

Nu har jag jobbat en vecka i barn grupp och har insett mina begränsningar. Jag klarar inte av hela dagar i en barngrupp! Knät fuckar sig och jag får ont och blir stel! :(
På måndag blir det ett besök till doktorn och se om jag kan bli sjukskriven en viss tid......

2010-08-10

ALF

Är det fler än jag som saknar serien ALF?




Dag två i barngrupp

Jaha, nu har jag jobbat två dagar i barngrupp och det har gått okej. Svullnaden har gått ner ifrån förra veckan, men jag har dock blivit sjuk stel i knät.
Men jag ger mig inte jag skall jobba hela veckan ut innan jag tar några beslut om arbetstiden!

På min rast idag passade jag på att ringa mio och fråga när soffan kommer! På lördag kommer den till Täby och på söndag kan ni få den! -F**n, precis som jag misstänkt....vi får den i sista sekund av vecka 32! Helt otroligt att det ska ta hela elva veckor innan man får en soffa!!!
No more mio!!!!!

2010-08-03

Dag två

Efter två dagar på jobbet, sittandes på en stol med små pauser så ser min vänster fot ut på detta vis. Även benet och knät är svullet, har även stickningar i foten. :(



2010-08-01

Lustig kännsla

Hmpf, om 12 timmar är jag på väg till jobbet efter fyra månaders frånvaro, känns lite läskigt, men samtidigt skönt, tur att vi börjar med en lite KICK OFF vecka! Största oron är nog inför näst kommande vecka, då jag ev ska återgå till barngrupp. Kommer jag klara av det? Får ett barn för sig att dra, jag har inte suck att springa efter då jag fortfarande saknar denna funktion!