2010-05-25

Hemma

Jag sitter nu i skogen. Både jag och min ena bror är här. Jag sitter med pappa nere och brosan sitter med morsan där uppe.
Imorgon blir det ev. en tripp ner till skolan för att hälsa på gamla kollegor. Funderar på om jag skall t mig till metropolen Bålsta och beöka en kär vän imorgon också!

Titel fri Titel bara ett inlägg

Idag lämnar jag Enebyberg, Danderyd och svärföräldrarna för att få sista dosen av mitt hem i Skokloster. Blir där bara några dagar då jag har Rehab och läkarbesök på fredag. Innan jag åker dit skall jag in till stan och uträtta två ärenden!
Nästa vecka får jag ta mig förbi jobbet igen....

2010-05-24

Need KAFFE

Idag har jag ett stort behov av KAFFE! Tur att jag skall in till stan och krycka runt med en kär vän! Fika och dricka KAFFE!!!

Hade hoppats slippa dessa pinnar, men order i från Rehab, så länge du inte kan böja och gå ordentligt så behövs dessa pinnar!!

Finns för och nackdelar med att vara sjukskriven, fördelen är att jag hinner träffa mina vänner, som jag sällan ser. Nackdelen är att jag saknar mina vänner på jobbet och barnen!
Trodde aldrig att jag skulle säga detta, men f**n jag saknar nog en hel del föräldrar också!!

2010-05-21

Pocket Coffee

Jag har dragit ner enormt på mitt kaffe drickande, kan gå dagar utan att jag dricker en kopp. När jag varit lite små sugen, men inte orkat brygga så har jag tagit mig en bit kaffe, pocket coffee, som vi hade med oss hem ifrån Italien. Sjukt gott! Men nu har vi/JAG en enda bit kvar!

Så nu ropar jag ut till er som åker till Italien (förutsättning att ni känner mig) snälla köp mig lite pocket coffee!!

Lägenhet 31101

Då har vi varit in i lägenheten och titta, wow! Vilken skillnad emot sist! Då det inte fanns annat än bärande vägar. Nu var alla väggar uppe, köket är på plats, toaletterna kaklade, ett golv var lagt inne i lilla toaletten. Detta får pojken och flickan plattsättare ta bort och lägga dit rätt golv!

När vi var där så hölls det på med garderoben i sovrummet.

Vi passade även på att titta in i förrådet. Blir tyvärr inte större än det Micke hade. -Mitt som jag hade i Sigtuna var perfekt, stort och bra!

Vi får tyvärr ingen sjöutsikt, men vi får en tystare omgivning. Inte alls samma motorvägsbrus som uppe på berget i gamla lägenheten. Och det känns viktigare än sjöutsikt! -Vattnet är ändå närmare än innan!

Vår hörnkarusell, där dörren åker med runt!
Köket, med blick mot vardagsrummet.
Vardagsrummet med blick mot köket.
Och så klart balkongen, som är mycket tystare än den gamla!

2010-05-19

Rehab

Idag var det åter dags för rehab träning! Framsteg har skett i från förra veckan! Fick nya övningar idag och nästa vecka kan det ev. bli cykling!

-Jag är som vanligt lite tidig, men hellre det än stress för att hinna. När jag satt mig ser jag en person jag känner igen, hon ser mig och säger, men där sitter ju Linda! -Det var min kusins fru Ankan! (Hon hälsar till er familjemedlemmar).
Trevligt att träffa lite släkt då och då. Sist sprang jag på henne och kusinen utanför jobbet på Ö-malm.

2010-05-18

Greenen

Helgen som var tillbringade jag i mitt andra hem i Sigtuna. Älskar verkligen Sigtuna, trivs och mår bra när jag kommer dit, lugnet sveper över en och jag bara njuter. Vatten här och vatten där. Aldrig långt till vattnet, Mälaren ligger runt hörnet!
Innan jag for hem igår med en proppad ryggsäck och mina italienska invandrare (trodde jag skulle slippa dessa, men nej), följde jag med Herr, Fru och Hund till golfbanan. Såååå skönt att strosa i sin egen takt på gräset!
Hunden bar sitt vatten, frun körde golfbag, herrn slog iväg bollarna och själv så strosade jag och italienarna både på greenen och i ruffen.

2010-05-11

Inneboende

Jaha, nu är vi inneboende hos svärföräldrarna! Jag sitter i vårt rum, svärmor sitter på altanen och grabbarna jobbar! Livet är orättvist ibland.
-Jag skall ta mig in till stan en sväng och träffa en underbar "nötig" person som jag saknar!

I morgon blir det smärta, då jag skall börja med rehab träning för att få igång knät igen! Skall bli skönt att börja träna lite lätt igen saknar det enormt, framför allt att få springa. Det märks när man sätter på sig vissa brax att man inte tränat på över en månad.

Innan rehab träningen skall jag förbi lägenheten och släppa in städpatrullen.

Läckor

Jag trodde att jag kunde lita på er, men icke, saker har kommit fram till mig ifrån fel person, en som inte skulle veta något nu!
Jag får helt enkel välja EN person att prata med och kommer det fram så vet jag vem läckan är!
Eller ännu bättre jag berättar inget för någon då vet jag att det absolut inte kommer fram!

2010-05-05

en månad

Idag har det gått en månad sedan jag skulle göra "den där" svängen i backen. Då jag vred "sönder" mitt knä. Nästan exakt på tiden också, runt 13-13.30.
En månad med smärta och många tårar. Ett tålamod som fått sig en törn av både det ena och det andra.

Många samtal till olika kliniker och sjukhus och samma svar ifrån alla.

Tack vare denna månad har jag lärt mig en hel del om sjukvården. Jag har läst om det, men nu har jag fått uppleva den. -Den SUGER!
Sjuksystrar som säger en sak och när man gör som dom säger så säger dom en annan sak nästa gång! Min läkare har jag bara träffat en enda gång. Pratat med en enda gång. Sjukskriven av två andra, den sista var en ST-läkare och HON är den enda som "undersökt" knät ordentligt! Hon ringde t.o.m till Ortopedkleniken och fråga VARFÖR jag skall behöva vänta fem veckor på att få träffa en ortoped! Nu är det fixat, jag behöver inte vänta såååå länge! Tack!

Mitt höger ben har fått ta mycket "stryk" då all tyngd i stort sätt läggs på de benet.

En månad utan träning är rena döden!
Jag saknar träningen och att få springa. Springa är nog de jag saknar mest av allt. Jag älskar att springa! Den dag jag åter kan springa vet jag att jag är helt återställd!

Drygt en månad med samma böjda stela position i vänsterbenet.

Är fortfarande lite svullen, men inte alls lika mycket som för en vecka sedan. Svullnaden går ner mer och mer, men väldigt långsamt!

2010-05-04

Fallet

.....jag klättrar högre och högre upp på berget. Jag tappar fästet och faller...ajjajajj!

-Jag vaknar med ett ryck och känner hur knät börjar värka. Fallet från drömmen fick min kropp att skaka till och knät som igår inte gav sig till känna med någon som helst smärta, smärtade nu! Järnspikars, det gör fortfarande ont! Blääää, tur att det nu inte är så lång tid kvar tills jag får komma till en ortoped! För jag är riktigt less på detta nu!

2010-05-02

Värk

Fy bubblan vad det värker, inte bara i knät utan även hjärtat värker. I onsdags skrev mina föräldrar papper med en köpare av huset, mitt hus, mitt hem! Där alla minnen finns! Nu är det sålt. Efter den 11:e är det ett definitivt! Tomten med alla blåbär kommer troligen försvinna. "Hem" försvinner, vart är nu mitt hem? Har snart inget! Nästa lördag flyttar vi ut ur lägenheten.

Att inte kunna få träffa min Groda varje mån-fre gör också ont! Det värker att inte få den där kramen av dig varje dag, att inte få kramar och härliga ord från mina trollungar gör också ont! Guuuud vad jag saknar mina kids nu......har tagit ett tag, men nu NU saknar jag dem!